Čajová houba kombucha Tibetská kefírová houba Jak objednat Ceník

Pozitivní účinky

Jakmile se tibetská kefírová houba zalije mlékem, spouští se kvasný proces, díky kterému vznikají zdraví prospěšné látky ničící v organizmu přemnožené kvasinky a bakterie. Zároveň zabraňují hnití potravy ve střevech a napomáhají odkyselení organizmu. V dnešní době stále více lidí trpí kvasinkovými infekcemi. Prevencí proti nim, hlavně po užívání antibiotik, je úprava střevní mikroflóry. Projevů kvasinek v organizmu může být velmi mnoho - gynekologické výtoky, nadýmání, průjmy či zácpa, únava, alergie, migrény, kožní problémy, lupy... Kdo ví, co je Candióza, to ocení.

Nápoj z tibetské kefírové houby má dále tyto léčivé účinky:

  • působí blahodárně na trávení, pročišťuje trávicí systém, pomáhá při zácpách a nadýmání
  • působí proti překyselení organizmu, čímž jej harmonizuje a dodává mu vitalitu
  • výrazně stimuluje imunitní systém ve správné funkci (zdravá střeva a trávení jsou pro imunitu a celkové zdraví zásadní)
  • rozkládá v těle cholesterol a chrání tak zdraví srdce
  • reguluje krevní tlak
  • pomáhá při nemocech slinivky, jater, sleziny, ledvin a močových cest
  • uzdravuje žlučník, střeva, dvanácterník a hojí vředy
  • slouží jako prevence nemocí trávicího systému
  • léčí žaludeční vředy
  • brzdí vývoj metastáz
  • dodává energii a zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem
  • vyvíjí tzv. přírodní antibiotika a hojí záněty
  • zabraňuje rychlému stárnutí
  • nápoj obsahuje mnoho vitamínů, především vitamínů skupiny B včetně cenného vitamínu B12 a kyseliny listové
  • brzdí alergické reakce organizmu, a tak ulevují při alergii a mohou pomoci při ekzémech
  • působí proti otokům, urychlují léčbu zánětů
  • mléčné bílkoviny i cukry se stanou působením kefírové kultury snáze stravitelné
  • hojí vyrážky a ekzémy (kefírem potíráme kůži)

Přehled prospěšných mikroorganizmů, které se v kefíru z tibetské kefírové houby obvykle vyskytují, naleznete zde.