Pozitivní účinky
Jakmile se tibetská kefírová houba zalije mlékem, spouští se kvasný proces, díky kterému vznikají zdraví prospěšné látky ničící v organizmu přemnožené kvasinky a bakterie. Zároveň zabraňují hnití potravy ve střevech a napomáhají odkyselení organizmu. V dnešní době stále více lidí trpí kvasinkovými infekcemi. Prevencí proti nim, hlavně po užívání antibiotik, je úprava střevní mikroflóry. Projevů kvasinek v organizmu může být velmi mnoho - gynekologické výtoky, nadýmání, průjmy či zácpa, únava, alergie, migrény, kožní problémy, lupy... Kdo ví, co je Candióza, to ocení.
Nápoj z tibetské kefírové houby má dále tyto léčivé účinky:
- působí blahodárně na trávení, pročišťuje trávicí systém, pomáhá při zácpách a nadýmání
- působí proti překyselení organizmu, čímž jej harmonizuje a dodává mu vitalitu
- výrazně stimuluje imunitní systém ve správné funkci (zdravá střeva a trávení jsou pro imunitu a celkové zdraví zásadní)
- rozkládá v těle cholesterol a chrání tak zdraví srdce
- reguluje krevní tlak
- pomáhá při nemocech slinivky, jater, sleziny, ledvin a močových cest
- uzdravuje žlučník, střeva, dvanácterník a hojí vředy
- slouží jako prevence nemocí trávicího systému
- léčí žaludeční vředy
- brzdí vývoj metastáz
- dodává energii a zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem
- vyvíjí tzv. přírodní antibiotika a hojí záněty
- zabraňuje rychlému stárnutí
- nápoj obsahuje mnoho vitamínů, především vitamínů skupiny B včetně cenného vitamínu B12 a kyseliny listové
- brzdí alergické reakce organizmu, a tak ulevují při alergii a mohou pomoci při ekzémech
- působí proti otokům, urychlují léčbu zánětů
- mléčné bílkoviny i cukry se stanou působením kefírové kultury snáze stravitelné
- hojí vyrážky a ekzémy (kefírem potíráme kůži)
Přehled prospěšných mikroorganizmů, které se v kefíru z tibetské kefírové houby obvykle vyskytují, naleznete zde.